SİVAS / MERKEZ - Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu

Ara

Okulumuzun "Wushu ve Okçuluk Kulübü" İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından "Hedef Spor Projesi" kapsamında "İyi Örnekler" kategorisinde örnek bir faaliyet olarak gösterilmiştir. Yapılan faaliyetlerin yer aldığı tanıtım videoları İl Milli Eğitim Müdürlüğü' nün sosyal medya hesaplarında yayınlanmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Milli Eğitim Şube Müdürümüz Hülya BOZBIYIK okulumuzu ziyaret ederek HEDEF ve MİRAS Projeleri kapsamında okulumuzda yapılan ve devam eden çalışmalar ile ilgili öğretmenlerimizden bilgi aldı. Sivas' ta yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili öğretmenlerimizi bilgilendiren Bozbıyık, öğretmenlerimize başarılar dileyerek okuldan ayrıldı. Kendisine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Okul Aile Birliği olağan genel kurul toplantısı 30.11.2023 tarihinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra divan üyelerinin seçimine geçildi. Divan üyeleri seçildikten sonra kurum müdürümüz Yusuf YILDIRIM okulumuzun fiziki alt yapısındaki yenilikler, okulda alınan güvenlik tedbirleri ve akademik başarı konularında velileri bilgilendirdi. Okul toplantı salonunda bütün personelimizin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantının başkanlığını Müdür Yardımcımız Fahrettin YILMAZ yürüttü. Belirlenen gündem maddelerinin görüşüldüğü ve okul aile birliği yeni üyelerinin seçildiği toplantı dilek ve temennilerle son buldu.

Kas

Görevli öğrencilerimiz hazırlamış oldukları ikramlar ve pankartlar ile ilk ders saatinden önce diğer öğrencileri, velileri ve öğretmenleri içten bir "Merhaba" ile selamlayarak iyi dileklerini ilettiler.

Kas

Hedef Projesi "Hedef Okuyan Nesil" etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz, Türkçe öğretmenimiz Çiğdem TÜRKDOĞAN rehberliğinde "İçimizdeki Müzik" adlı kitabı değerlendirdi. Bu etkinlikle öğrencilerin hem kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmeyi hem de hem de kitaplara olan ilgisini artırmayı amaçladıklarını ifade eden Türkdoğan; etkinlik sonunda öğrencilerden aldıkları olumlu dönütlerin de kendilerini çok mutlu ettiğini ve bu etkinliklere Türkçe zümresi olarak devam edeceklerini belirtti.

Kas

Okulumuzda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı' nın ardından öğrenciler tarafından yazılar ve şiirler okundu. Program, öğrencilerin "Atatürk Çocukları" adlı sunumuyla son buldu.

Kas

Okul öncesi öğrencilerimiz Kızılay Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler yaptılar. Hafta kapsamda ilk yardım çantasındaki malzemeleri tanıyan öğrencilerimiz,  öğretmenlerinin verdikleri görevleri farklı drama gösterileriyle yerine getirdiler. Bu sayede acil durumlarda nasıl davranmaları gerektiklerini de öğrendiler.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda velilerimizin, öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla 100. yıla yaraşır bir coşkuyla kutlandı. Öğrenciler sahnede Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşarken söyledikleri marşlar ve şiirler,oynadıkları piyesler ile izleyenlere duygu ve heyecan dolu dakikalar yaşattılar. Okul müdürü Yusuf YILDIRIM da program sonunda Cumhuriyetin 100. yılına yakışır çok güzel bir program olduğunu belirterek, programda emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Ekm

Turnuvayı yıldızlar kategorisinde 8-A sınıfı, küçükler kategorisinde ise 6-B sınıfı şampiyon olarak tamamlamıştır. Turnuvada şampiyon olan sınıflara 100. yıl için özel olarak hazırlanan kupaları takdim edildi.