SİVAS / MERKEZ - Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu

Ekm

Gezici Kütüphanenin okulumuzu ziyaret etmesi öğrencilerimizi çok mutlu etti. Öğrencilerimiz gezici kütüphane aracındaki kitapları inceleyip, kısa süre de olsa kitap okuyarak vakit geçirme fırsatı buldu. Yetkililer, on beş günde bir aracın okulumuz öğrencilerinin istifadesine sunulacağını belirtti.

Ekm

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan ve gençlerin gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunan "Damla Gönüllülük Hareketi" gönüllüleri okulumuzu ziyaret etti. Dansların edildiği, halayların çekildiği, geleneksel oyunların oynandığı günde okulumuzu ziyarete gelen 40 kişilik gönüllü ekip öğrencilerimize unutulmaz bir gün yaşattı.

Ekm

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Ardından 8/A sınıfı öğrencilerinden Havvanur TAŞÇI günün anlam ve önemini belirten duygu yüklü bir konuşma yaptı.

"Değerli Öğretmenlerim, Sevgili Arkadaşlar!

Şu anda, burada, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için toplanmış bulunmaktayız. 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

Şairin dediği gibi:

"Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır.

Külümüzden yükselen duman bizden yanadır.

Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır.

Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır."

15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun."

Şiirlerin okunduğu şehitlerimizin ve gazilerimizin anıldığı programda 15 Temmuz' un önemini anlatan ve ruhunu yansıtan bir de video izletildi. Salon programının ardından okul bahçesinde velilerimizin ve öğrencilerimizin gösterimine sunulan 15 Temmuz fotoğraf sergisinin gezilmesiyle program sonlandı.

Ekm

Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gezileri kapsamında okulumuz Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Divriği' de; UNESCO "Dünya Kültür Mirası" listesinde bulunan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası' nı ve Divriği' nin birçok tarihi ve turistik yerlerini gezerek unutulmaz bir gün yaşadı. Bizlere bu imkanı sağlayan başta belediye başkanımız Sayın Hilmi BİLGİN olmak üzere tüm Sivas Belediyesine Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu ailesi olarak teşekkür ederiz.